Merkedager og andre morsomme dager

.
Fredag 14 Juni 2024
   
  Dette året   Denne måneden   Denne uken   Idag   Kommende merkedager   Kategorier  
Merkedager fra 20 Mars 2023 til 26 Mars 2023 (uke nummer : 11)     Vis måned Mars
(Uken begynner Mandag)
Mandag 20 Mars 2023
 • Vårjevndøgn
 • Kategori : Merkedager


  Et jevndøgn er et av de to tidspunktene i året når jordens akse heller verken fra eller mot solen. Vårjevndøgn eller jamvår inntreffer rundt 20-21 mars og høstjevndøgn inntreffer rundt 22-23 september hvert år. Ekvinoktium er det samme som jevndøgn.
  Når det er jevndøgn er dag og natt like lange over hele verden og solen står loddrett over et punkt på ekvator, og fra dette punktet vil solen være i senit ved middagstid. Ordene jevndøgn, vårjevndøgn og høstjevndøgn brukes også om det dågnet som tidspunktet faller i. Jevndøgnene er de eneste døgnene i et år, der dag og natt er så godt som like lang ...


  Tirsdag 21 Mars 2023
 • Internasjonal dag mot rasediskriminering
 • Kategori : Merkedager


  Den internasjonale dagen mot rasediskriminering markeres 21. mars hvert år for å sette fokus på rasisme.  Millioner av mennesker verden over opplever diskriminering på bakgrunn av rase, hudfarge, avstamning, nasjonal opprinnelse eller etnisk opprinnelse. Rasediskriminering kan opptre i mange former, men felles for de alle er at diskrimineringen har en svært ødeleggende effekt både på enkeltmennesker og på samfunnet som helhet.
  Mot Rasisme

  ...
  Onsdag 22 Mars 2023

  Torsdag 23 Mars 2023

  Fredag 24 Mars 2023

  Lørdag 25 Mars 2023
  20:30 - 21:30     Earth Hour
  Kategori : Merkedager


  Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering der folk over hele verden blir oppfordret til å slukke lyset en time for klimaet. Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak kampanjen, som ble avholdt for første gang i Australia. Den symbolske markeringen har som formål å øke bevisstheten rundt klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i en time.
  Earth Hour så dagens lys i Sydney, Australia i 2007 hvor to millioner deltok. I 2008 hadde det blitt en global bevegelse hvor 50 millioner ...


  Søndag 26 Mars 2023
 • Sommertid starter
 • Kategori : Merkedager
  Klokken stilles 1 time FREM kl 02:00

  Huskeregel: Klokken skal alltid stilles MOT sommeren, derfor heter det sommertid.

  Sommertid  Sommertid er en ordning som går ut på å stille alle klokker frem en time i forhold til normaltid. Flere land har innført dette for å utnytte de lyse delene av døgnet. Med sommertid menes også den perioden av året da klokkene er stilt 60 minutter frem sammenliknet med resten av året.
  I gjeldende forskrift om sommertid fastsettes den som normal tid for kongeriket Norge i tiden mellom kl. 0200 ...
   

  Kalender Kalender med merkedager 2022 Info
  English calendar
      © 1996 - 2024 Merkedager.net
  Kontakt