Merkedager og andre morsomme dager

.
Fredag 1 Mars 2024
   
  Dette året   Denne måneden   Denne uken   Idag   Kommende merkedager   Kategorier  
Merkedager fra 05 Februar 2024 til 11 Februar 2024 (uke nummer : 6)     Vis måned Februar
(Uken begynner Mandag)
Mandag 05 Februar 2024

Tirsdag 06 Februar 2024
 • Samenes nasjonaldag
 • Kategori : Merkedager


  Samenes nasjonaldag er 6. februar. Dagen omtales også av enkelte som samefolkets dag og samisk folkedag. Nasjonaldagen ble vedtatt av Samekonferansen i 1992 og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. Den ble feiret for første gang i 1993 samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.  Sami flagg

  ...
  Onsdag 07 Februar 2024

  Torsdag 08 Februar 2024

  Fredag 09 Februar 2024
 • Tannpinedagen
 • Kategori : Merkedager


  Tannpinedagen, eller "National Toothache Day" feires 9. februar hvert år.
  Du lurer kanskje på hvorfor vi feirer tannpine? Jeg har ingen aning...
  Mange tenker kanskje å pusse tennene, eller kanskje bruke tanntråd for å feire, men dette er IKKE tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine. Hvis du er en av dem som har en kan jeg foreslå et av de botemidlene nedenfor? Bare ikke prøv det før den 10. februar. Du vil vel ikke ødelegge tannpinedagen?  Tannpine

  Les mer
  Lørdag 10 Februar 2024

  Søndag 11 Februar 2024
 • Fastelavn
 • Kategori : Merkedager

  Fastelavn (ikke en offentlig fridag, men faller alltid på en søndag)  Fastelavn vil alltid falle på en søndag 49 dager (7 uker) før 1. påskedag, det vil si i tidsrommet 1. februar til 7. mars, (eller i skuddår 2. februar til 7. mars).  Selve ordet fastelavn stammer fra det tyske ordet vastel-avent som betyr faste-aften, altså "kvelden før faste".
  Navnet uttales "fastelaven", og blir ofte feilstavet slik.  Opprinnelig var fastelavn på tirsdagskvelden, fetetirsdag, før fasten.
  Men etterhvert ble fastelavn utvidet til de tre dager: fastelavnssøndag, ...


 • Morsdag (Norge)
 • Kategori : Merkedager


  I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar

  Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner, men det var Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som i 1918, i samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia fikk gjennomslag for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet i Norge. Dagen har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med f.eks kaffe på sengen om morgenen, blomster og kake.
  Morsdagen har etter hvert blitt en stor kommersiell høyt ...


   

  Kalender Kalender med merkedager 2022 Info
  English calendar
      © 1996 - 2024 Merkedager.net
  Kontakt